Afvallen zoals jij dat wilt

0

Afvallen zoals jij dat wilt

Afvallen en plezier gaan niet altijd samen. Sterker nog, voor velen van ons is het besluit om af te vallen het begin van een frustrerend traject. En niet zelden valt het resultaat van sporten en afvallen toch tegen.

Niet echt een stimulans om er nog een keer de schouders onder te zetten. Het kan anders. Gewicht verliezen met een positieve houding kunnen prima hand in hand gaan.

De oorzaken van de tegenstand liggen vaak op mentaal vlak. Je besteed je kostbare tijd liever aan andere zaken, maar de weegschaal heeft anders besloten.

Uiteindelijk ben je zelf natuurlijk degene die de knoop doorhakt om te gaan afvallen. Maar het wordt, helemaal met het aanbreken van het strandseizoen, voor velen van ons gezien als een noodzakelijk kwaad.

Reken af met een negatieve grondhouding voor een traject van afslanken. Het zorgt namelijk voor verminderde prestaties.

En een minder geslaagde workout is minder gewichtsverlies. Het is dus een goede investering om te zoeken naar een workout die je ook plezier geeft.

Stel jezelf daarbij om te beginnen de vraag: sport je liever alleen of in een groep? In het laatste geval hoeft de motivatie niet altijd uit jezelf te komen.

Anderen kunnen je op de fitnessvloer tot grote hoogte brengen, omdat je flink wordt gestimuleerd en opgejaagd om je grenzen te verleggen.

Individueel kan ook; sommigen hebben nu eenmaal liever niet de afleiding van anderen, terwijl ze zich in het zweet werken.

Voor beide groepen is functional training een uitkomst. Het grote verschil tussen functional training en de klassieke manier van fitness, is de inrichting van de fitnesszaal.

Een saaie zaal met een sombere mat en tl-verlichting zal je niet snel stimuleren. Een fitnessvloer met trendy sportmarkeringen, ledverlichting en signalering doen dat wel.

Daarnaast bieden ze de sporter meer zelfstandigheid. Je ziet op intuïtieve manier waar je welke work-out uitvoert. Door een gebalanceerd programma is dat de juiste oefening, afgestemd op jouw wensen.

Door de inrichting van de sportvloer kun je zo, in overleg met je instructeur, de focus leggen op gewichtsverlies, kracht of fitheid.

Het parcours wordt een keer uitgestippeld en jij legt het af en voert de oefeningen uit. Door deze innovatieve aanpak weet je zeker dat je een workout doet die resultaat heeft, in de kortst mogelijk periode.

Je bent sneller fit en je verliest eerder gewicht. Resultaat: een fitter gevoel en tevredenheid over je prestatie.

Alle begin is moeilijk. Maar als je met functional training eenmaal de kick-start hebt gehad, wil je niet meer anders.

 

Share.

About Author

Leave A Reply