Snel afvallen met dieet

Snel Afvallen Met Dieet

Snel afvallen met dieet en (opnieuw) een slank strak lijf krijgen is goed mogelijk. In feite is één van de voornaamste karakteristieken die een dieet zou moeten hebben het ‘snel afvallen’ aspect, als je al snel enkele kilo’s verliest, gaat je zelfvertrouwen en het vertrouwen in dat bepaalde dieet een boost krijgen en hou je het veel gemakkelijker vol.

Als je snel enkele kilo’s wil verliezen, bijvoorbeeld voor een een huwelijk of een strandvakantie, dan is een koolhydraten dieet of eiwitrijk dieet de beste keuze.

Nadat de eerste kilo’s eraf zijn, volgt een tweede fase van het dieet, de fase waarin u opnieuw meer variatie kunt eten.

Het blijft echter aan te bevelen je voedingspatroon bewust onder controle te houden en zeker niet meteen te hervallen in je oude (slechte) gewoonten.

Een slank strak lijf krijgen is niet zo heel moeilijk, dat lijf houden vraagt, in veel gevallen, wel een voortdurende inspanning die heel vaak moet beginnen bij je winkelkarretje, als je geen ongezonde en dik makende voeding koopt, kan je ze ook niet opeten.

Als u het ziet zitten om naast het snel afvallen met dieet ook je dagelijkse gewoonten eens onder de loep te nemen en waar nodig te wijzigen dan nodig ik je uit dit artikel eens goed te lezen.

Snel afvallen met dieet

Heel vaak, en dat heb je misschien al aan den lijve ondervonden, heb je na een zogenaamd ‘crash’ dieet waarbij snel afvallen centraal staat last van het JOJO-EFFECT.

Dat wil zeggen dat de kilo’s die je al snel verloren bent, en meer,  er net zo snel weer bijkomen. Dat is omdat velen na het dieet al snel opnieuw vervallen in hun oude eetpatroon.

Daarom is het misschien beter om na de ‘crash’ periode over te stappen op een normaal dieet en de daarbij horende aanpassing van je voedingspatroon.

Een beetje beweging, waarbij je hartslag naar 120 – 135 slagen per minuut gebracht wordt, helpt je om nog sneller overtollig vet te gaan verbranden en dus kilo’s te verliezen.

Het verdient zeker aanbeveling om, vooraleer u begint aan dat ‘crash’ dieet met veel eiwitten of weinig koolhydraten, dat u uw dokter raadpleegt voor een advies.

Voor mensen met bijvoorbeeld een te hoge cholesterol of diabetes zijn sommige diëten niet gepast.

Snel afvallen met dieet en snel vet verbranden

Snel afvallen kan op verschillende manieren:

  • Dieet in combinatie met afslankpillen zoals Xenical
  • Dieet in combinatie met training om snel vet te verbranden (sport)
  • Operatief (maagband, maagballon of maagverkleining)

Snel vet verbranden, hoe doe je dat?

De vetverbranding en het tempo waarop je gewicht verliest heeft alles te maken met je hormonen. Ook je voeding bepaald door biochemische reacties wat er gebeurt, of je vet gaat verbranden of vet opslaan.

Over het algemeen slaan vrouwen sneller vet op dan mannen en vallen mannen gemakkelijker af dan vrouwen.

Vrouwen slaan vet meestal op rond de heupen en de billen terwijl mannen dat meestal doen in de buikstreek.  Het hormoon insuline gaat er bijvoorbeeld voor zorgen dat vet opgeslagen wordt.

Insuline, beter bekend als de spuit voor diabetici, komt uit koolhydraten. Een dieet met veel koolhydraten gaat er dus voor zorgen dat je meer vet gaat opslaan, terwijl een dieet met veel eiwitten er juist voor gaat zorgen dat je veel vet verbrandt.

In de meeste diëten ga je dus ook je opname van koolhydraten beperkt zien. Koolhydraten zitten trouwens in bijna alles wat een gemiddeld modern westers voedingspatroon bevat, brood, ontbijtgranen, koekjes, snoepgoed, frisdrank (ook light), fruitsappen, …

En zoals ik al zei is de nodige lichte beweging zoals trappen lopen in plaats van de lift nemen, fietsen in plaats van de bus, … de beste manier om de vetverbranding te stimuleren.

Wanneer is snel afvallen af te raden?

Als je geen goede gezondheid hebt, mag je niet zonder advies van een dokter aan één of ander dieet beginnen, je mag ook niet zonder overleg plots intensief gaan trainen.

Zo is een eiwitrijk dieet niets voor u als u bijvoorbeeld

  • Niet gezond bent
  • U zich niet gezond voelt
  • U een hoog cholesterol gehalte heeft (overleg eerst met uw arts)
  • Diabetes (overleg eerst met uw arts)
  • Overige ziekteverschijnselen

Als één van de bovenstaande situaties op u van toepassing is, dan is het belangrijk dat u eerst uw arts gaat raadplegen en dat u zich desgevallend persoonlijk laat begeleiden.

Vraag raad aan een diëtiste en ga voor de juiste oefeningen naar een gediplomeerd sportinstructeur.

Snel afvallen met dieet is mogelijk, maar de ‘crash’ periode mag niet langer dan 2 à 3 weken duren. Tijdens die eerste periode van het dieet gaat u voornamelijk eiwitten eten, daarna volgt de aanpassing van uw normale eetpatroon naar een bewuster en gezonder lange termijn dieet.