Snel afvallen na zwangerschap

Afvallen na zwangerschap

Afvallen na zwangerschap is niet zo moeilijk als iedereen denkt, maar als je het wil doen op een gezonde manier is dat een heel ander paar mouwen.

Iedere vrouw komt tijdens de zwangerschap enkele kilootjes bij en als ze die er op een verantwoorde en gezonde manier terug af wil krijgen, komen deze tips uitermate goed van pas.

Je wil na de bevalling natuurlijk zo snel mogelijk dat extra gewicht weer kwijt zodat je terug in je mooie kleedje past. Het is natuurlijk wel zo belangrijk dat je dat ook op een gezonde manier doet en dat is niet persé moeilijker.

Je moet gewoon rekening houden met wat je wanneer eet en waarbij je bepaalde zaken gaat eten, zonder dat je dingen gaat opofferen of moet missen.

Je mentale toestand bepaald voor een groot deel het succes waarmee je gewicht verliest, als alles oké zit in het kopje, zit het vaak ook op de weegschaal goed.

Ik heb hier de beste tips over gezond afvallen na zwangerschap even voor jullie op een rijtje gezet.

Makkelijke tips voor afvallen na zwangerschap

De beste manier om die overtollige kilootjes weer kwijt te spelen is het volgen van een dieet. Afvallen is immers meer dan minder eten of minder vet eten. Het is heel belangrijk dat je regelmatig eet, meerdere keren per dag een kleinere maaltijd is verstandiger dan 2 of 3 keer per dag een grote maaltijd.

Bijzonder als je net bevallen bent, moet je je lichaam in conditie en je bloedsuikerspiegel onder controle houden. Probeer niet meer calorieën op te nemen dan dat je er verbruikt.

Gebruik één van de 13 gezonde en vet verbrandende snackideeën als leidraad voor een gezonder en regelmatiger eetpatroon dat je motor draaiende houdt.

Boodschappen doen

Bereid je mentaal voor op de verleidingen die je misschien tegenkomt en verander de manier waarop je boodschappen doet. Afvallen begint heel vaak bij je winkelkarretje.

Als je geen ongezonde dingen koopt of in huis hebt, kun je ook niet in de verleiding komen om ze op te eten. Zorg ervoor dat je altijd een gezonde snack voor handen hebt zodat je niet moet toegegeven wanneer iemand je een ongezonde snack voorschotelt.

Blijf af van junk food zoals gefrituurde zaken, verminder de opname van koolhydraten door minder frisdrank en fruitsappen te drinken en, misschien een overbodige opmerking aangezien je net bevallen bent, probeer niet meer dan één glas alcohol per dag te drinken.

Beweging

Probeer wat meer te bewegen, daarmee bedoel ik niet dat je intensief moet gaan trainen, maar bijvoorbeeld wel wat vaker de trap nemen in plaats van de lift, de fiets nemen in plaats van je auto, … Als je de eerste paar dagen of weken al wat gewicht kunt verliezen, zal je vertrouwen omhoog schieten en zal je het nog makkelijker hebben om meer gewicht te verliezen.

Borstvoeding

Kies je ervoor om borstvoeding te geven dan heeft dat niet alleen een positieve inslag op de gezondheid van je nieuw geboren kindje maar je verbruikt er ook nog eens 500 calorieën meer mee. Gezonde voeding is dan ook niet alleen goed voor het verlies van zwangerschapskilo’s, maar het is goed voor je gezondheid en die van je kind.

Gezonde voedingspatroon

Wees daarom bewuster over wat je eet, drink veel water en vermijd gefrituurde voeding, koolhydraten en verzadigde vetten. Je zal ook zien dat een bewuster en gezonder voedingspatroon je meer energie zal geven. Met meer energie kan je ook meer bewegen en kun je nog sneller van die extra kilo’s af raken.

Praat ook over je plannen om te vermageren met je partner, je familie en je vrienden. Als ze weten waar je mee bezig bent, zullen ze je steunen.

Ze kunnen je ook helpen om ongezonde situaties te vermijden als ze weten dat je wil vermageren. Deel ook je ervaringen met andere vrouwen die net bevallen zijn, zij kunnen jou inspireren en jij hen, leer van elkaar en ga desnoods samen de strijd tegen de kilo’s aan. Samen sta je immers nog sterker en zal je meer zelfvertrouwen krijgen.