Tips om gezond af te vallen

0

Tips om gezond af te vallen

Gezond leven is de afgelopen tijd een behoorlijke hype geworden. Groenten als avocado worden overal bij gegeten en er zijn zelfs hele avocado restaurants. Deze hype is begonnen door de ‘fitgirl’ vloggers. Zij posten dagelijks foto’s en video’s van hoe sportief en gezond ze bezig zijn, waarmee ze andere meisjes triggeren om ook zo gezond te gaan leven. Op zich is dit een hele positieve ontwikkeling, mits dit verantwoord en gezond gebeurt.

Let op je voeding

Voeding is één van de belangrijkste punten als het gaat m afvallen. Hier wordt dan door de meeste afvallers ook de focus op gelegd. Toch zou je, als je ‘gewoon’ blijft eten ook genoeg kunnen afvallen. Veel meiden verhongeren zichzelf waardoor het afvallen totaal niet goed is voor het lichaam. Daarnaast komt ook dat wanneer je stopt met afvallen, de kilo’s er weer dubbel zo hard aanvliegen. Het is verstandiger om gewoon gezond te blijven eten met normale porties. De dingen die je naast het eten doet zijn vooral belangrijk.

Bewegen is de oplossing

Door wekelijks goed te bewegen zullen de kilo’s er geheid vanaf vliegen. De hoeveelheid aan sport of bewegen de je moet doen om af te vallen hangt af van je bouw. Iemand met veel lichaamsvet zal vanzelfsprekend sneller afvallen dan iemand met minder lichaamsvet. Er zijn erg veel verschillende manieren om aan je dagelijkse beweging te komen. Probeer iets te vinden waar jij plezier in hebt, zo houdt je het langer vol. Door niet alleen de focus te leggen op het minder eten, zullen de kilo’s ook wegblijven wanneer je even wat slechter of meer eet.

Supplementen

Over voedingssupplementen bestaat het beeld dat dit een ongezonde manier is om je vitamines etc. binnen te krijgen. Dit klopt niet. Voedingssupplementen zijn bedoeld als ondersteunende werking en niet als vervanger. De bedoeling van voedingssupplementen is om je lichaam te helpen na bijvoorbeeld het sporten. Zo helpen bijvoorbeeld eiwitshakes je spieren te herstellen nadat je hard gesport hebt.

 

Share.

About Author

Leave A Reply